Monday, July 30, 2012

Breaking Bad 5.03 - "Hazard Pay" Σχολιασμός επεισοδίου

Φανταστικό το 3ο επεισόδιο, μακράν το καλύτερο της season κατά την γνώμη μου! Όπως είναι αυτονόητο το θέμα περιέχει τρελά spoilers! Για αυτό οποίος δεν έχει δει το επεισόδιο, να μην διαβάσει την υπόλοιπη ανάρτηση! Όσοι το έχετε δει, διαβάστε το ας πούμε review μου για το 3o επεισόδιο της 5ης season!


Όπως είπα και παραπάνω το επεισόδιο ήταν φανταστικό και καλύτερο όλης της season! Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Mike να επισκέπτεται μια φυλακή με πρώην εργαζομένους του Gus για να τους πει ότι θα πληρωθούν για να μην μιλήσουν. Ο Walter μετακομίζει στο σπίτι του, με την Skyler να "φοβάται" για αυτήν την επιστροφή. Αμέσως μετά ακολουθεί η σκηνή "All hail the King" καθώς ο Mike προστίθεται μαζί με τον Jesse & τον Walter στην νέα "ομάδα" που έχει δημιουργηθεί! Όμως ο Mike θέλει να έχει τον έλεγχο στα "δικά του" θέματα αλλά ο Walter του λέει "I am the king" (με έμμεσο τρόπο)! Επόμενο βήμα είναι να βρουν το κατάλληλο μέρος για το "μαγείρεμα", αφού απορρίπτουν μερικά, ο Walter σκέφτεται ένα έξυπνο σχέδιο για να μην τους αντιληφθεί η αστυνομία, θα αλλάζουν συνεχώς τόπους μαγειρέματος! Μετά έχουμε μια πολύ σημαντική στιγμή (που νομίζω λίγοι αντιλήφθηκαν), στην σειρά εισάγετε ο χαρακτήρας του Todd όπου τον υποδύεται ο Jesse Plemons, περισσότερα για αυτόν τον χαρακτήρα θα βρείτε εδώ! Αυτός είναι ο 2ος (από αυτούς που ξέρουμε τουλάχιστον) βασικός χαρακτήρας που θα εισαχθεί στην 5η season! Μετά από αυτό ο Walter συναντά κατά λάθος τον Brock (το παιδί που είχε δηλητηριάσει στην 4η season)! Η σκηνή που ακολουθεί είναι creepy όπως είπε και ο Vince Gilligan! Μετά το "μαγείρεμα" ο Walter προσπαθεί να "ψαρέψει" τον Jesse για να δει τι ξέρει η Andrea (η γκόμενα του Jesse) σχετικά με αυτόν και την επιχείριση τους! Ακολουθεί μια εξαιρετική σκηνή που δείχνει πόσο πολύ o Walter επηρεάζει τον Jesse! Του λέει να αποκαλύψει τα πάντα στην Andrea! Μετά από 2 επεισόδια επανεμφανίζεται ο χαρακτήρας της Marie, η οποία πιέζει την Skyler να κάνουν κάποιου είδος πάρτι για τα γενέθλια του Walter που ακολουθούν στο επόμενο επεισόδιο! Η Skyler αρνείται, ανάβει ένα τσιγάρο και μετά ακολουθεί μια ακόμη εξαιρετική σκηνή που δείχνει ότι πλέον η Skyler είναι διαλυμένη!
Η Μarie βλέποντας το ξέσπασμα της αδερφής της, πηγαίνει στον Walter για εξηγήσεις, αυτός της αποκαλύπτει ένας μέρος της ιστορίας με τον Beneke! Μετά παρακολουθούμε τον Walter να απολαμβάνει το ίνδαλμα του, τον Τονυ Μοντάνα! Μόλις ο Walter λέει "everyone dies in this movie" πιστεύω πως θέλει μας πει πως τουλάχιστον η Skyler θα πεθάνει μέχρι το τέλος της season! Μετά έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι ο Walter είναι (η τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει) το αφεντικό (Cranston έτοιμος για 5ο ΕΜΜΥ)! O Mike όμως επαναφέρει τον Walter στην πραγματικότητα λέγοντας του "Listen Walter. Just cause you shot Jesse James don't make you Jesse James."! Πάντως θεωρώ πως η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου είναι η τελευταία! Καθώς ο Gilligan μας λέει (κατεμέ πάντα) πως αυτή η τελευταία συνεργασία του Walter θα είναι και το κύκνειο άσμα του! Εσάς πως σας φάνηκε το επεισόδιο; Περιμένουμε τα σχόλια σας!

No comments:

Post a Comment