Monday, August 6, 2012

Breaking Bad 5.04 - "Fifty-One" Σχολιασμός επεισοδίου

Πάρα πολύ καλό το 4ο επεισόδιο, το καλύτερο της 5ης season κατά την γνώμη μου! Mπορεί να μην είχε πολλές εξελίξεις αλλά όλοι οι χαρακτήρες πλέον δείχνουν τα όρια τους! Όπως είναι αυτονόητο το θέμα περιέχει τρελά spoilers! Για αυτό οποίος δεν έχει δει το επεισόδιο, να μην διαβάσει την υπόλοιπη ανάρτηση! Όσοι το έχετε δει, διαβάστε το ας πούμε review μου για το 4o επεισόδιο της 5ης season!

Καταρχήν, θέλω να πω πως είναι καταπληκτικό το πως έχει εξελιχθεί η σειρά! Κάθε επεισόδιο έχει την σημασία του μέχρι το τέλος! Ενώ πρέπει να πούμε πως αυτό ήταν το 50ο επεισόδιο της σειράς! Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Walter να ξανακάνει τα λάθη του παρελθόντος, αγοράζοντας και πάλι το Challenger στον γιο ξεφεύγοντας από την ιστορία του σχετικά με το που βρήκε τα χρήματα (αν και αργότερα λέει στην Skyler πως δεν ξέφυγε), το σημαντικότερο κομμάτι της εναρκτήριας σκηνής είναι ότι έχουμε επιτέλους και επισήμως την επιστροφή του Heisenberg! Γιατί καπέλο σημαίνει Heisenberg! Επίσης είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε τον Walter πραγματικά χαρούμενο, περιττό να πω πως η σκηνοθεσία του επεισοδίου ήταν απλά επική! Ακολουθούν μερικές πολύ ωραίες σκηνές μεταξύ των "Walters", ενώ ο Walter αποκαλύπτει στην Skyler ότι έχει επιστρέψει στο "μαγείρεμα"! Η Skyler λέει στον Walter πως θέλει ο Walter jr να αλλάξει "περιβάλλον" καθώς αυτή αισθάνεται πως είναι επικίνδυνα για αυτόν να ζει με αυτούς! Ο Hank προσπαθεί να καταλάβει γιατί κανένας από τους πρώην υπαλλήλους του Gus δεν "μιλάει"! Φτάνει στο λογικό συμπέρασμα ότι κάποιος συνεχίζει το μαγείρεμα! Από την ιστορία με τον Gus προκύπτει κάτι καλό για τον Hank καθώς πλέον θα γίνει ο νέος αρχηγός της αστυνομίας του ABQ! Μιας και ο τίτλος του επεισοδίου είναι "Fifty-One", όπως θα καταλάβατε ο Walter γιορτάζει τα γενέθλια του! O Hank και η Marie πηγαίνουν στο σπίτι του Walter για να γιορτάζουν τα γενέθλια του. H Skyler συνεχίζοντας από το προηγούμενο επεισόδιο, καταρρέει και σε αυτό το επεισόδιο!


Αμέσως μετά ο Jesse πηγαίνει να παραλάβει την μεθυλαμίνη ή όπως την λένε τέλος πάντων (αφού νωρίτερα η DEA είχε συλλάβει έναν υπάλληλο της Lydia), η Lydia προφασίζεται ότι (αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν έλεγε ψέματα) ότι η DEA έχει "σταμπάρει" τα βαρέλια με το υλικό! Μετά ακολουθεί η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου, και κατά την γνώμη μου μία από τις καλύτερες σκηνές της σειράς! Ο Walter με την Skyler καυγαδίζουν σχετικά με το ότι τα παιδιά κινδυνεύουν μένοντας μαζί τους, ενώ ο Walter λέει πως το περιβάλλον τους είναι το ασφαλέστερο που θα μπορούσε να υπάρξει! Ο Walter λέει πως ο κίνδυνος έχει φύγει από την οικογένεια του, αλλά η Skyler του λέει να κόψει τις μαλακίες (έτσι το είπε) ενώ πέταξε την ατακάρα : "I thought that you were the danger"! Θέλω να σταθώ επίσης στις φαινομενικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της σειράς στον Cranston δεν θα αναφερθώ καν γιατί πλέον έχω φτάσει στο επίπεδο του γραφικού :PPP Αλλά η Anna Gunn ήταν εξαιρετική σε αυτό το επεισόδιο (όπως και γενικότερα)! Η σκηνή συνεχίζεται με τον Walter πιο badass από ποτέ! Ο άνθρωπος είναι πλέον άπληστος μπάσταρδος καθώς απειλεί ότι αν η Skyler δεν συνέλθει θα την στείλει σε τρελάδικο (σε ελεύθερη μετάφραση :PPP)! Βέβαια η καλύτερη ατάκα της Skyler ήταν : "I just wait... For the cancer to come back."! Πιστεύω πως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα επιστρέψει ο καρκίνος! Ο Μike υποψιάζεται ότι η Lydia λέει ψέματα και απειλεί ότι θα την σκοτώσει! Ο Jesse ζητάει την γνώμη του Walter και ο θεός λέει τα παρακάτω : "The methylamine keeps flowing, no matter what. We are not ramping down.We're just getting started. Νothing stops this train."! Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, είναι ότι ο μόνος που έδωσε δώρο στον Walter για τα γενέθλια του ήταν ο Jesse! O Walter εξηγεί στην Skyler πως το δώρο αυτό του το έδωσε κάποιος που είχε κακή γνώμη για αυτόν αλλά μετέπειτα άλλαξε γνώμη! Επίσης λέει πως και αυτή θα κάνει το ίδιο. Κάτι τελευταίο, είμαι ο μόνος που πρόσεξε ότι όταν ο δείκτης από το ρολόι που έδωσε ο Jesse στον Walter έφτασε στο 0, ακούστηκε ο ήχος από ένα όπλο; Εσάς πως σας φάνηκε το επεισόδιο;

No comments:

Post a Comment