Friday, April 6, 2012

Συνεντεύξη του Vince Gilligan όπου μιλάει για την 5η season του Breaking Bad !!!

O Vince Gilligan σε συνέντευξη που έδωσε στο digitalspy.co.uk μίλησε για την 5η season (είπε μερικά σημαντικά πράγματα) εκθείασε τον Βryan Cranston στον ρόλο του ως Walter White ενώ είπε μερικά ακόμα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα !!! Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα (και πλήρως μεταφρασμένη) συνέντευξη του Vince Gilligan παρακάτω : 


 Πως πηγαίνει η δουλειά στις τελευταίες 2 seasons του Breaking Bad ;

«Η δουλειά πηγαίνει πολύ καλά. Δουλεύουμε τα τελευταία 16 επεισόδια της σειράς και χθες μόλις τελειώσαμε την ανάλυση του 5ου επεισοδίου. Σήμερα ξεκινάμε με το 6ο επεισόδιο. Και αρχίσαμε να γυρίζουμε το 1ο επεισόδιο πριν μερικές μέρες, στο Albuquerque, και ήμουν την 1η μέρα και είχε πολύ πλάκα. Είναι πολύ εκπληκτικό και συναρπαστικό και ανυπομονούμε να κάνουμε την καλύτερη δουλειά στα τελευταία 16 επεισόδια για να τελειώσει η σειρά σε ικανοποιητικό επίπεδο, με τον σωστό τρόπο.

Ξέρεις πως θα τελειώσει η σειρά και αν ναι πόσο καιρό είχες το τέλος στο μυαλό σου;
«Είχα για μερικές seasons, ελπίδες και όνειρα για όλους τους χαρακτήρες. Δεν έχω αποφασίσει για το πώς θα τελειώσουν οι χαρακτήρες της σειράς ακόμη. Λέγοντας αυτό, δεν έχω ακόμη δυνατές και γρήγορες ιδέες για το πώς θα τελειώσουν τα πράγματα μέχρι αυτή την season, μαζί με την βοήθεια από τους 6 εξαιρετικούς σεναριογράφους μου.»

«Και οι εφτά, στρίβουμε το κεφάλι μας τους τελευταίους μήνες, για το πώς θα τελειώσουμε την σειρά. Για αυτό δουλεύουμε πυρετωδώς καθώς ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς μιας και έχουμε γράψει το 1/3 των τελευταίων 16 επεισοδίων.»

«Έτσι λοιπόν, αυτές οι ιδέες που έχουμε για το τέλος της σειράς αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες, και όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος σε αυτό το σημείο να αλλάξουμε κάτι αν μας έρθει μια καλύτερη ιδέα για ένα καλύτερο τέλος»

Η σειρά χρησιμοποίησε σκηνές flashback στο παρελθόν- να περιμένουμε και άλλες στην 5η season ;
«Προσπαθώ πολύ σκληρά να μην δώσω τίποτα, αλλά μπορώ να σας πω πως το συζητήσαμε για αρκετές ώρες για το αν θα βάλουμε τέτοιες σκηνές. Κοιτώντας πίσω στις μέρες του Walter στην “Grey Matter” (την εταιρία την οποία βοήθησε να ιδρύσουν η Gretchen και ο Elliot.)»

«Με το ρίσκο να ακουστεί κάπως, δεν θέλω να πω αν κάναμε κάτι παραπάνω από απλά μία συζήτηση σχετικά με αυτό. Αλλά προσπαθούμε να μην ξεχνάμε χαρακτήρες από το παρελθόν της σειράς. Προσπαθούμε να θυμόμαστε λεπτομέρειες, άσχετα πόσο μικρές ή μεγάλες είναι, και να τις φέρουμε στα τωρινά επεισόδια.»

Όσο ο Walter γίνεται όλο και πιο σκοτεινός, θεωρείτε πως είναι πιθανό- ή αναγκαίο- το κοινό να τον συμπαθήσει ;
«Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση, κάτι το οποίο έχω σκεφτεί πολύ. Στις πρώιμες μέρες τις σειράς, ανησυχούσα πάρα πολύ για το εάν ο Walter γίνεται συμπαθής από το κοινό. Αλλά όσο το show προχωρούσε, χαλάρωσα κάπως και δεν ανησυχούσα για αυτό τόσο. Είχαμε μεγάλη τύχη που επιλέξαμε τον Bryan Cranston να υποδυθεί τον Walter.(και λίγα λες Vince)»

«Το κατάλαβα από την αρχή … το τεράστια ποικιλία του ταλέντου του, αλλά επίσης και την ανθρωπιά του. Μπορεί να παίξει έναν πολύ μοχθηρό, κακό χαρακτήρα που πάραυτα τον συμπαθής ακόμα. Ο Βryan Cranston έχει αυτή την ικανότητα- είναι κάτι σαν μαγεία. Δεν ξέρω πως μπορεί ακόμα και διατηρεί μια αίσθηση συμπάθειας καθώς προχωρεί η σειρά παίζοντας τον Walter White, o oποίος κατά την διάρκεια της σειράς γίνεται αρκετές φορές αντιπαθητικός !!!» (τα είπες όλα Vince !!!)

Μιας και η σειρά εισχωρεί όλο και πιο βαθειά στην σκοτεινή πλευρά του Walter, είναι σημαντικό για εσάς να συνεχίσετε να περιλαμβάνετε σκηνές με την οικογένεια του ;
«Ναι είναι για πολλούς λόγους, όπως αναφέρατε είναι μια περίεργη ισορροπία. Η εγκληματική ζωή στην οποία οδηγείται, αυτό είναι το μοναδικό κομμάτι της προσωπικότητας του – είναι κάπως σαν τον Jekyll and Hyde, υποθέτω. Και αν έχουμε μια ιστορία Jekyll and Hyde, χρειάζεσαι όλες τις πλευρές της ιστορίας – χρειάζεσαι την πλευρά η οποία είναι στην κόψη του ξυραφιού.. Για αυτό τον λόγο κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα.»

Τι είναι πιο σημαντικό για σένα  η κριτική αποδοχή ή η αποδοχή του κοινού ;
«Λοιπόν μιας και έχουμε περισσότερη αποδοχή από τους κριτικούς από ότι στο κοινό, θα πω την κριτική αποδοχή! Και τα 2 είναι πολύ σημαντικά , και κυρίως χωρίς το κοινό, όλες οι καλές κριτικές του κόσμου δεν θα βοηθούσαν, όπως διαπιστώσαμε εδώ στην Αμερική και με άλλες πολύ ωραίες σειρές όπως το Freaks & Geeks και Arrested Development- σειρές οι οποίες είχαν καταπληκτικές κριτικές αλλά όχι αρκετό κοινό για να τις κρατήσει στον αέρα.»
«Εκτιμώ το κοινό που έχουμε- ας ευλογεί ο Θεός κάθε fan που βλέπει και απολαμβάνει την σειρά. Αλλά πρέπει να πω πως η κριτική αποδοχή ήταν αυτή που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε κάποιες δύσκολες στιγμές όταν η σειρά δεν είχε αρκετούς τηλεθεατές»

No comments:

Post a Comment