Friday, August 12, 2011

Ένα καταπληκτικό review για το Breaking Bad

Με αφορμή την επάνοδο στους τηλεοπτικούς δέκτες την 17η Ιούλη 2011 της σειράς με την τέταρτη σεζόν ένα μικρό αφιερωματάκι σε μια εξαιρετική καθ΄όλα αμερικανική τηλεοπτική σειρά.

Το Breaking Bad είναι μια Αμερικανική δραματική αμερικανική σειρά δημιουργημένη και παραγόμενη από τον Βινς Γκίλιγκαν. Η σειρά παράγεται δια λογαριασμό της Sony Pictures Television και μεταδίδεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο καλωδιακό δίκτυο AMC. Η πρεμιέρα της έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2008. Η πρώτη περίοδός της με εφτά επεισόδια ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου 2008. Η δεύτερη περίοδος της εκπομπής με 13 επεισόδια παίχτηκε από τις 8 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2009. Μια τρίτη περίοδος ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2009,με την πρεμιέρα της στις 21 Μαρτίου 2010, που ολοκληρώθηκε με 13 επεισόδια. Η τέταρτη σεζόν κάνει πρεμιέρα σε λίγο καιρό όπως ήδη προαναφέρθηκε και θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια και αυτή.

Τοποθετημένο και παραγόμενο στην Αλμπουκέρκη Νέο Μεξικό, το Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), ένα αγωνιζόμενο καθηγητή χημείας της δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως με πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Γουάιτ διαγιγνώσκεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου πνευμόνων, καταρρέει και προσανατολίζεται στο να γίνει ένας εγκληματίας, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσε Πίνκμαν (Άαρον Πολ) με σκοπό να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

Το Breaking Bad έχει γίνει αποδέκτης ευρείων κριτικών επευφημιών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση του Κράνστον, και έχει κερδίσει τέσσερα Βραβεία Έμμυ μαζί με πολλά άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.

Συντελεστές 

Είδος Δράμα, Σίριαλ
Διάρκεια περίπου 47 λεπτά
Δημιουργοί
Βινς Γκίλιγκαν
Μαρκ Τζόνσον
Παραγωγή
Βινς Γκίλιγκαν
Πρωταγωνιστές
Μπράιαν Κράνστον
Άννα Γκαν
Άαρον Πολ
Ντιν Νόρις
Μπέτσι Μπραντ
RJ Μίτε
Μπομπ Όντενκιρκ
Χώρα ΗΠΑ
Τηλεοπτικός Σταθμός AMC
Προβολή: Από 20 Ιανουαρίου 2008 –
Αριθμος Επεισοδίων :33

Η σειρά ακολουθεί το αργόσυρτο τέμπο που είναι χαρακτηριστικό πολλών σειρών που προβάλλονται στο AMC. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικό, καθόσον η διεισδυτική ματιά στους χαρακτήρες της σειράς που πραγματοποιείται με αυτόν τον τρόπο είναι ΑΤΟΥ για αυτήν. Ο Κράνστον είναι εκπληκτικός στο ρόλο του καθηγητή και το καστ ακολουθεί αναλόγως με πολύ καλές ερμηνείες.
Στη σειρά η ωμή βία, είναι διανθισμένη με μικρές σατανικές δόσεις χιούμορ, στις σωστές αναλογίες έτσι ώστε τίποτα να μην είναι εις βάρος του συνόλου.
Έχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία και μάλιστα στις κριτικές είναι πολύ υψηλά στις βαθμολογίες (Από 9 και πάνω).

Δείτε την αξίζει τον κόπο.

1 comment: